Blog

Home / Horloges bekennen kleur en hoe maken ze hiermee het onderscheid

Horloges bekennen kleur en hoe maken ze hiermee het onderscheid

Date : Dec 14, 2016 Category : Fashion and Clothing
Author: Tags: , ,

Welke horloges zijn het meest kleurrijk?

De kleur van een horloge bepaald voor een groot gedeelde het uiterlijk. Natuurlijk, er zijn ook andere aspecten, zoals materiaal en vorm, die bepalend zijn voor hoe een horloge eruit ziet. Maar kleur is hoe dan ook van grote invloed. We tonen dit aan de hand van drie voorbeelden van horlogemerken, die elk op hun eigen manier kleur gebruiken in horlogeontwerpen.

Hugo Boss Orange horloges; eigentijds door kleur

Hugo Boss orange horloges hebben kleur als hét onderscheidende element gekozen binnen hun horlogedesigns. Kijkend naar de collectie, dan staat deze bol van kleurrijke horloges. Er is dus niet gekozen voor één en dezelfde kleur, maar voor verschillende kleuraccenten per horlogemode. De Hugo Boss Orange horloges hebben qua vorm een consequent beeld, allemaal ronde horlogekasten van dezelfde grootte. En ook voor de materialen is gebruik gemaakt van een beperkte variatie. Met kleuren, zoals rood, blauw, groen en geel weten de Hugo Boss horloges dus het onderscheid te maken.

Cluse horloges; kleurrijke horlogenanden

Cluse horloges zijn de in de basis veel minder kleurrijk dan de Boss Orange klokken. Ook bij de Cluse horloges zien we ronde uurwerken, met wel wat variatie in de grootte. Uniek aan de horloges van Cluse zijn de verwisselbare banden, die dan wel weer in verschillende kleuren te krijgen zijn. Hiermee maakt Cluse een duidelijke keuze: het initiële uurwerk eenvoudig en zonder veel kleur en de horlogebanden zorgen voor de afwisseling binnen de collectie van de overigens schitterende cluse horloges.

Fossil horloges; traditionele kleuren

Fossil horloges worden vervaardigd in de traditionele horlogekleuren zwart, zilver, rosé goud en goud. Daar waar de twee eerder genoemde horlogemerken dus vooral met kleur zorgen voor een onderscheidend gezicht in de markt, zit dit bij de Fossil horloges anders. Fossil kiest voor een onderscheidend vermogen op het gebied van vorm en ontwerp en laat deze combinatie als zodanig spreken. Zien we dan helemaal geen Fossil horloges met een afwijkende kleur, anders dan de traditionele kleuren? Dat is ook niet helemaal waar, want Fossil neemt ook horloges op de in collectie, die zijn uitgevoerd in de seizoen kleuren van het moment, zoals dit seizoen de kleur blauw. Voorzichtige kleur innovatie, zullen we maar zeggen

http://www.fossil.com

Comments are closed.

© Copyright 2017.